Scroll Top

Vesna Rukljić

Ravnateljica – Engleski jezik

Vesna Rukljić

U učiteljske vode zaplivala sam nekako slučajno: još dok sam u svojim ranim dvadesetima živjela u Londonu, nakon što sam s najvišom ocjenom položila Cambridge Proficiency, pomislila sam da bih mogla upisati TEFL, tečaj za učitelja engleskog kao stranog jezika, a nakon čega sam i „odradila” godinu dana u institutu „LITE”, jednoj od mnogih londonskih škola engleskog za strance.

Nakon povratka u Hrvatsku, nastavivši studij engleskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, povremeno bih honorarno radila na školama stranih jezika misleći da mi je to samo privremeni posao jer sam u to vrijeme žarko željela postati profesionalni prevoditelj. No, uskoro sam uvidjela da je učiteljski poziv zapravo divan i beskrajno nadahnjujuć i otad u njemu neizmjerno uživam.

Generacije učenika prošle su kroz moje učionice, mnoge sam ispratila na Cambridge ispite podučavajući engleski jezik u Školi Šimunić, do odlaska u Dublin, gdje sam se vratila engleskom za strance predajući taj naoko lagan, ali zapravo vrlo kompleksan jezik polaznicima iz čitavog svijeta.

Cjelokupno međunarodno iskustvo za mene i moje đake pokazalo se neprocjenjivim, a najveće bogatstvo stekla sam upravo ja učeći od njih.

Pored stranih jezika volim jogu i veliki sam zaljubljenik u prirodu – obožavam planinarenje, bicikliranje, kampiranje i – životinje!