Scroll Top

Maja Hren

Njemački jezik

Maja Hren

Uvijek se s velikom radošću sjećam svojih prvih koraka u učenju njemačkog jezika u osnovnoj školi. Bilo je tako zanimljivo sa stranim riječima ući u neki novi svijet… Učiteljica bi nam otkrila “pojam” stranog jezika, ispričala bi nam o njegovoj ulozi i mjestu u ljudskom životu te bi nas naučila govoriti, slušati, čitati i pisati na jeziku koji se uči. Već tada sam poželjela biti poput moje učiteljice.

Zato sam i odlučila studirati njemački i hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ljubav prema njemačkom jeziku, radoznalost prema otkrivanju novih svjetova, entuzijazam za dijeljenje znanja i vještina djeci i odraslima ono je što se osjeti u mojoj nastavi. I puno, puno zabave! Viel, viel Spaß. 😀

I privatno me moji putevi često vode u Njemačku, posebno Berlin, te u Švicarsku, posebno u Schaffhausen, jer tamo imam mnoge članove obitelji. Veliki sam zaljubljenik u planinarenje i prirodu općenito. Obožavam glazbu, zumbu i ples, zvukoterapije, masaže… Die Welt ist einfach wunderschön!