Klara Friščić

Japanski jezik

Klara-Friščić

Do kraja mog srednjoškolskog obrazovanja bilo je stvari koje su me interesirale, ali nije bilo “onog nečeg” što bi mi dalo osjećaj, „da, to je moj put“ – sve dok nisam došla u kontakt s japanskim jezikom. Sve je započelo s gledanjem japanskih animiranih filmova „Anime“, no kako je vrijeme prolazilo i kako sam više istraživala porijeklo anima i slično, tako sam sve više dolazila u kontakt s Japanom. Istraživši kulturu i jezik upoznala sam svijet koji je drugačiji od našeg, što me toliko očaralo da sam ubrzo postala svjesna da sam konačno otkrila svoj „put“.

Kroz svoj studij produbila sam svoje znanje i živjela svoj san, no ne samo to već mi se otvorio drugi način razmišljanja o jezicima – o onima koje već znam i o kojima sam tek učila.

Ovo znanje, o jezicima i vrijednosti jezika, želim podijeliti sa svima koji su zainteresirani i pomoći im, bilo da je samo za ispunjenje svojih osobnih želja ili za nešto drugo. Japanski jezik kod nas nije lako naučiti, tako da znam koliko vrijedi svaka pomoć. Sretna sam što Vam mi možemo pomoći u tome, pa iskoristite ovu priliku i učite o onome što Vas zanima!