Scroll Top

Završne priredbe 2018.

Došlo je vrijeme da i naši najmlađi polaznici pokažu što su sve ove godine naučili na nastavi jezika.

Priredba – 1. predškolski njemački, vrtić Sv.Uršula

Grupa njemačkog predškolskog uzrasta iz vrtića Sv.Uršule imala je svoju priredbu i iznenadila nas sve. Za razliku od mnoge djece koju uhvati trema pa su tihi i sramežljivi zbog publike ili novog prostora, ovi su mališani zaista bili samouvjereni i glasni tako da se s užitkom mogla čuti svaka nijansa izgovora koji savršeno oponašaju od svoje Lehrerin.

Jedva su dočekali da se pred roditeljima pokažu, da predstave sebe i prijatelje, da imenuju igračke, predmete i kartice, recitiraju i pjevaju pjesmice, da plešu i glume, pitaju, odgovaraju i pogađaju, da odbrojavaju brojalice i igraju omiljene igre.

Čestitamo našim njemačkim predškolcima na prvim svjedodžbicama. Danke schön, Frau Mea! Es macht uns großen Spaß!

Priredba – 1. predškolski engleski, vrtić Sv.Uršula

Završnu priredbu imala je i naša grupa 1.predškolske razine engleskoga jezika iz vrtića Sv.Uršule. Ovo je još jedna  grupa u kojoj većina klinaca i klinceza glasno i bez zadrške govori pred roditeljima, bakama, djedovima i ostalim članovima obitelji.

Pokazali su im što su sve radili na nastavi: imenovali su i opisivali kartice, igrali igre pogađanja, glumili, recitirali, pjevali tradicionalne pjesme i sve ostale aktivnosti koje su pomno osmišljene i popraćene pokretima, karticama i drugim materijalima koji našim malim polaznicima olakšavaju pamćenje i razumijevanje jer djeca najbolje uče kroz igru koja imitira prirodni proces učenja materinjskog jezika.

Naši mali „Englezići pokazali su što sve znaju, razumiju i mogu na engleskom izreći, a svoju su publiku zabavili i nasmijali. Thank you, teacher Suzana! English is fun! 

Priredbe: 2. predškolski engleski i 1. đački engleski

Na završnim priredbama iz engleskog jezika predstavile su se još i grupe 2. predškolske razine i 1.đačkog stupnja te su pokazale svoje najdraže aktivnosti i što su sve novoga naučili ove godine.

Naši mali 2. predškolci govorili su s lakoćom poput pravih malih Engleza! Predmete i životinje opisuju opširno s mnogo pridjeva navodeći njihovu boju, veličinu, oblik i ostale osobine. Jako su samostalni i prilikom opisivanja postera godišnjih doba automatski upotrebljavaju množinu imenica.

Znaju i uz pomoću fotografija predstaviti svoje roditelje, braću i sestre, a naročito su simpatične situacije kada zaborave koje su boje njihove vlastite oči ili kosa pa im je potrebna pomoć prijatelja. 

Na završnome satu 1.đačkog stupnja vidjeli smo da najviše vole učiti i utvrđivati naučeno kroz maštovite igre pogađanja i natjecanja. Rado zajedno recitiraju, pričaju priče, pjevaju i glume, a omiljena uloga mnogih je kada oni mogu na nekoliko minuta biti teacher, postavljati pitanja ostalima i odabirati aktivnosti.

Čestitamo našim ”Englezićima” i zahvaljujemo njihovoj teacher, profesorici Suzani.

Priredba – rano učenje njemačkog jezika

Svoju je završnu priredbu imala još jedna grupa naših najmlađih polaznika nastave njemačkoga jezika. Veseli i simpatični mališani jedva su dočekali pokazati svojim roditeljima, braći i sestrama, djedovima i bakama što su naučili ove godine: odbrojavali su brojalice, imenovali boje, igračke, predmete i kartice.

Također su nam ispričali i pokazali što vole jesti i piti, odglumili su godišnja doba i pjevali tradicionalne pjesme, a najdraže su im one o laternama i šarenim šeširima.

Uživali smo svi u tome kako recitiraju, pitaju, odgovaraju, pjevaju i plešu, igraju se, pogađaju i glume, a  sve to uz njemački izgovor kojeg sjajno oponašaju od svoje Lehrerin.

Čestitamo našim malim „Nijemcima“ na prvim svjedodžbicama. Danke schön, Frau Mea! Es macht uns großen Spaß

Završni sat – 1. đački engleski

Na završnome satu 1. engleskog đačkog stupnja mali polaznici su nam pokazali dio aktivnosti koje su ove godine radili na nastavi. Opisivali su sportove, pokazali su nam i ispričali što vole jesti i piti, predstavili su i opisali svoje prave prijatelje iz grupe i imaginarne prijatelje sa slika. Rado zajedno recitiraju rime i brojalice, pričaju priče, pjevaju i glume, a omiljena uloga mnogih je kada oni mogu na nekoliko minuta biti teacher, ispitivati ostale i odabirati aktivnosti.

Čestitamo našim ”Englezićima” i zahvaljujemo njihovoj teacher, profesorici Mariji.