Scroll Top

Svečana dodjela Cambridge certfikata 2011.

Polaznici Škole stranih jezika Šimunić koji su u lipnju ove godine položili prestižni Cambridge  FCE međunarodno priznati ispit, 3.10.2011.  na prigodnoj svečanosti u dvorani hotela Dubrovnik u  Zagrebu primili su od britanskog veleposlanika gosp. Davida Blunta  svoje zaslužene certifikate.

U  duhovitom govoru gosp. Blunt je prisutnima između ostalog otkrio da 2000 Hrvata svake godine položi neki od  zahtjevnih Cambridge  ispita. Također je naglasio da su naši hrvatski kandidati  u samome svjetskom vrhu po uspješnosti i visokim ocjenama.Na  svečanosti u organizaciji Britanskog savjeta  bilo je  cca 400 slavljenika iz  škola stranih jezika sjeverne Hrvatske, ali jedino mi iz Varaždina.

Naš proslavljeni tenisač, a sada uspješan pravnik Mario Ančić, također je bio počasni gost ovome skupu i ispričao  o presudnoj  važnosti znanja engleskog jezika kako u njegovoj sportskoj karijeri tako i danas u poslovnoj. Rekao je da je zahvalan roditeljima koji su ga od rane dobi poticali da uči engleski.

Naši pak varaždinski roditelji, koji su dopratili svoje đake srednjoškolce, bili su  iznimno ponosni  i razdragani, jer to je njihovoj djeci prva velika svjedodžba i  međunarodno priznati dokaz o visokoj razini znanja engleskog jezika  pred maturu i upis na fakultet.

Međunarodno priznatim certifikatom oni se mogu upisati na strane fakultete i imaju objektivan i čvrst dokaz o  znanju engleskog jezika kod natječaja za posao u našoj zemlji, ali još važnije u Europskoj uniji, naglasio je veleposlanik gosp. David Blunt.