Scroll Top

Japanski - završni sat 2019.

Uspješno polaganje završnih ispita naši su polaznici japanskog jezika proslavili na sada već tradicionalnom druženju.

Počelo je prezentacijom profesorice Karmen o Japanu, japanskoj kulturi i tradicijama, kao i njenim osobnim doživljajima za vrijeme boravka tamo.

Razmjena iskustava nastavila se uz sencha čaj, slatkiše i grickalice (senbei) koje su donijeli polaznici koji su se upravo vratili s trotjednog puta po Japanu. Bilo je tu matcha keksica, Hello kitty voćnih bombona, ljutkastih krekera itd., sve su znatiželjni polaznici s veseljem isprobali, a pri tome su se zabavljali i vježbanjem tehnike jedenja štapićima . Dio toga posluženo je u tradicionalnim posudicama: Ochawan je keramička posudica za rižu, drvena Shiruwan je za miso juhu, mali tanjurić Kozara za desert i slično.

Album pogledajte na FB Japanski završni sat 2019

Za atmosferu Japana pobrinula se i Zrinka koja je donijela anime figurice iz svoje kolekcije, a bilo je tu i raznih knjiga na japanskom, knjižica sa štambiljima koji se skupljaju obilaženjem hramova. 

Neki su polaznici odjenuli i japansku odjeću (wafuku): kimono, hakamu, yukatu i haori.

Na završetku druženja naši su „Japanci“ slagali origami ždralove, a svoje dobro raspoloženje pokazali su pjevajući pjesmu „Kad si sretan“ na japanskom (Shiawase nara te o tatakou).