Scroll Top

Japanski - završni sat 2018.

Naši su „Japanci” nakon uspješno položenog pismenog i usmenog ispita imali završni sat na kojem su se družili uz zvukove tradicionalne japanske glazbe. Pili su zeleni čaj i jeli sushi koji im je pripremila njihova profesorica, kao i japanske grickalice na kojima su vježbali tehniku štapićima.

Za ovu su ovu prigodu dvije polaznice obukle svileni kimono, a polaznik Nikola Zrinski nosio je Samue, tradicionalno radno odijelo budističkih svećenika, u kojem je demonstrirao kako radi treninge drvenim replikama mačeva ( Bokuto ), tehnike s Dugim mačem ( Itto ) i Kratkim mačem   ( Kodachi ).

 

Album pogledajte na FB Japanski – završni sat 2018.

Pričao je o povijesti škole Kenjutsu-a Hyoho Niten Ichi Ryu  koju vježbaju u Mačevalačkom Društvu Kensei u Varaždinu, a za koju od 2013. godine Nikola Zrinjski po odobrenju dvanestog Soke-a obavlja dužnosti predstavnika zemlje i službenog podučavanja iste unutar Republike Hrvatske.

Profesorica Karmen Basarić pokazivala je fotografije i pričala o svojem boravku u Japanu, o izletu na planinu Fuji i drugim zanimljivim uspomenama. Šteta što neki polaznici zbog neodgodivih obveza nisu mogli prisustvovati.

Zahvaljujemo se prof. Basarić na njenom trudu i entuzijazmu.