Scroll Top

Cambridge certifikati svibanj 2018.

24.svibnja održali smo podjelu upravo pristiglih CAE certifikata za polaznike koji su taj prestižni međunarodno priznati Cambridge ispit polagali u ožujku.

Ispit CAE, punim nazivom Certificate of Advanced English, je razina C1 po CEFR-uS osobitim ponosom moramo reći da je većina naših ispitanika pokazala znanje čak iznad razine C1 za koju su polagali, tako da im na certifikatima piše najviša ocjena A jezične sposobnosti CEFR Level C2!  

Jedan polaznik, koji je prošle godine položio i FCE ispit sa izvanrednim rezultatom, sada je dobio čak 209 od 210 maksimalnih mogućih bodova! Ostalima je nedostajao jedan ili dva boda do ocjene A, no to je kod ovako opsežnog ispita često i pitanje treme ili sreće.

Album pogledajte na FB Podjela CAE certifikata svibanj 2018.

Mora se priznati da su njihove ovogodišnje pripreme bile dosta naporne, jer su polazili  intenzivnu nastavu dva puta tjedno te su upravo zahvaljujući tome tako briljirali na ispitu.

Bio je to njima prvi veliki ispit u trajanju 3,5 sata i to još pred britanskim ispitivačima.

Trebali su pokazati svoje jezične sposobnosti u govoru i pismu,  rješavati razne testove, pisati eseje i druge pisane uratke na zadane teme, a sve da bi dokazali svoje znanje engleskoga jezika.

Na  početku svečanosti podjele Cambridge svjedodžbi publika sastavljena od ponosnih roditelja, polaznika i profesorica Škole uživala je u  prikazanim video materijalima snimljenim prije 10-11 godina, kad su ti isti đaci od 7 godinica imali završnu priredbu za 1.đački stupanj i pokazali svoje znanje i umijeće  govora, recitiranja i glume „po” engleskom jeziku.

Mnogi od njih paralelno su učili i njemački tako da je publika imala priliku vidjeti i  pjevani igrokaz  Dornröschen (Trnoružica) gdje su također oni glumili i pjevali „po”njemačkom.

Vidjevši te tako malene, zaigrane sedmogodišnjake na ekranu, nismo se mogli oteti dojmu pritajene žalosti da se rastajemo od tih sjajnih mladih ljudi: uvijek vedrog i znatiželjnog Marina, svestranog i izvanredno taktičnog  Brune, šarmantne i vesele Lucije, elokventnog i dosjetljivog  Svena, veseljaka i zafrkanta Tonija, senzibilnog i snalažljivog Martina, uvijek ozbiljnog i samozatajnog Filipa i šutljivog, nenametljivog Mihaela.

Bilo je i smiješno i dirljivo gledati te malce onako neposredne, zaigrane, simpatične i „slatke”.

 Danas su tinejđeri, srednjoškolci koji će za godinu dana krenuti na studij.

Što god studirali i danas-sutra radili koristiti će im izvrsno znanje engleskog jezika i međunarodno priznate  Cambridge svjedodžbe,  bilo kod direktnog upisa na fakultet u inozemstvu ili strani faks u Hrvatskoj, ili kasnije u karijeri.

Ovaj certifikat je čvrst dokaz i prednost pred drugim brojnim kandidatima kod natječaja za posao, a za razliku od drugih međunarodnih ispita, ima neograničen rok trajanja. međunarodnih ispita, ima neograničen rok trajanja.

Pred samu podjelu Cambridge certifikata ravnateljica prof.Jasenka Šimunić zahvalila se svojim profesoricama na trudu i pohvalila njihov predani rad te odala priznanje roditeljima koji su bili svjesni da se strani jezik savladava postepeno baš kao i materinji hrvatski jezik.