Scroll Top

Cambridge certifikati rujan 2018.

Održali smo još jednu svečanu podjelu Cambridge CAE i FCE certifikata za naše polaznike koji su te prestižne međunarodno priznate ispite polagali u lipnju. Ispit FCE ( First Certificate in English ) je razina B2, a CAE (Certificate of Advanced English) je razina C1 po CEFR-u. Na veliko zadovoljstvo samih kandidata i njihovih profesorica uspješno su položili svi, čak i kandidat koji je bio bolestan, a većina je pokazala odlično znanje i dobila ocjenu A.

Bio je to njima prvi veliki ispit u trajanju 4 sata i to još pred britanskim ispitivačima u ispitnom centru British Councila u Zagrebu. Mladi su polaznici morali dokazati svoje jezične sposobnosti u govoru i pismu, rješavati razne testove, pisati eseje i druge pisane uratke na zadane teme, a sve da bi dokazali svoje znanje engleskoga jezika. Pripreme su bile dosta zahtjevne i sveobuhvatne jer je takav i sam ispit.

 

Mi, profesorice, smo uživale u Viktorovoj pričljivosti i šarmu, Frankovoj ozbiljnosti, skromnosti Teodora K. i nenametljivosti Teodora G., Mihaelovoj upornosti, Leonardovom individualizmu, kao i u samozatajnome Filipu. Bilo je i smiješno i dirljivo gledati ih na ekranu kao malce onako neposredne, zaigrane, simpatične i „slatke“. Danas su tinejđeri, srednjoškolci koji će za uskoro  krenuti na studij.

Što god studirali i danas-sutra radili koristiti će im izvrsno znanje engleskog jezika i međunarodno priznate Cambridge svjedodžbe, bilo kod direktnog upisa na fakultet u inozemstvu ili strani fakultet u Hrvatskoj, a svakako kasnije u karijeri. 

Ovaj certifikat je čvrst dokaz i prednost pred drugim brojnim kandidatima kod natječaja za posao, a za razliku od drugih međunarodnih ispita, ima neograničen rok trajanja.

Pred samu podjelu Cambridge certifikata ravnateljica prof.Jasenka Šimunić zahvalila se svojim profesoricama na trudu i pohvalila njihov predani rad te odala priznanje roditeljima koji su bili svjesni da se strani jezik savladava postepeno baš kao i materinji hrvatski jezik.

Keep up the good work! Don’t be a stranger!